70 er jaren kleding

Nu de jaren 70 alweer een tijdje geleden zijn

over gegaan in de jaren 80 en we tegenwoordig alweer in het jaar 2012 leven, worden 70 er jaren kleding over het algemeen nog uiterst interessant gevonden. Ontwerpers met niet de minste status of bekendheid produceren en gebruiken nog steeds accenten, modellen, stoffen en prints die op de daadwerkelijke 70 er jaren kleding geïnspireerd zijn. Met een modern jasje natuurlijk.

Typische 70 er jaren kleding kunnen zijn: cowboylaarzen, wijde jassen en drukke prints waarbij de kleuren oranje en bruin veel naar voren komen. De snit, die vaak wijd om het lichaam valt, is makkelijk draagbaar.

70 er jaren kleding

Comfort & mode in de jaren 70

Wie weet is deze comfortabele en hippieachtige stijl daarom de sleutel van het succes van 70 er jaren kleding.

De manier waarop deze stijl in hedendaagse mode terug te vinden is, is te zien doordat er bij populaire modeketens zoals H&M en Zara 70 er jaren kleding verkrijgbaar is die is gebaseerd op het modebeeld dat grote internationale modehuizen schetsen voor komende najaar en winter. Combineer het dan met bijvoorbeeld deze vintage laarzen en je bent helemaal klaar voor een seventies inspired outfit!

Kortom, een decennium dat niet alleen een nieuwe ideologie naar voren bracht, maar ook een kledingstijl die veertig jaar na dato nog steeds populair blijkt te zijn.