Disco kleding jaren 70

Disco kleding jaren 70 is een bepaalde kledingstijl die kan worden aangetrokken bij themafeesten.

Disco kleding jaren 70 is kleding die ze dragen in de film Saturday Night Fever. Het zijn vaak gekleurde broeken met wijde pijpen en glitters. Boven zitten de broeken strak maar de pijpen lopen wijd uit naar beneden.

Een typisch disco kleding jaren 70 outfit is het pak van John Travolta in de film Saturday Night Fever, die normaal binnenkort te bekijken is op de nieuwe streamingdienst ViaPlay die lanceert in Nederland en Belgiƫ. Het is een wit pak met een zwart overhemd er onder. Een ander voorbeeld van disco kleding jaren 70 is een afro-pruik of een glitterjurk.

Disco kleding jaren 70

Typische nummers

Typische voorbeelden van disco nummers uit deze tijd zijn the Bee Gees met Stayin’ Alive, Chic met Le Freak en the Jackson 5 met Can You Feel It. The Jacksons hadden toen Afro kapsels en die pruiken zijn daardoor ook bekend geworden als typische disco kleding jaren 70. Disco kleding jaren 70 kun je kopen bij de dichtstbijzijnde feestwinkel of online bij webwinkels op internet. Het is niet moeilijk te verkrijgen omdat er nog vaak wordt teruggegrepen naar discofeesten met als thema de jaren 70.